Tuesday, 29 March 2011

..::Kerja Dan Ofis::..



TIADA KENA MENGENA SAMA ADA YANG HIDUP ATAUPUN  YANG TELAH MENINGGAL DUNIA


semenjak akhir2 ini, pihak syarikat mendapati bahawa para pekerja bekerja secara sambil lewa, tidak produktif dan efisiennya. Oleh itu, pihak syarikat mengambil tindakan untuk menguatkuasakan syarat2 berikut:-

a) Pihak syarikat mendapati bahawa pen dan pensil di dalam pejabat semakin berkurangan. Ini kerana para pekerja selalu membawa pen dan pensil tersebut balik ke rumah selepas digunakan. Keesokkan harinya para pekerja mengambil pen dan pensil baru dan begitulah hari2 seterusnya. Macam pen dan pensil mak bapak anda punya. Oleh yang demikian, pihak syarikat akan mengcheck anda sebelum anda meninggalkan pejabat.

b) pihak syarikat juga mendapat aduan bahawa tandas telah digunakan secara berleluasa. Oleh yang demikian, pekerja yang mahu ke tandas perlu mengisi borang A-J dan perlu mintak sain majikan dahulu. Tandas hanya akan dibuka selama 5 min dan selepas itu paip air akan ditutup dan pintu akan terkunci secara otomatik.

           c) gaji
-pekerja yang datang ke pejabat menaiki kereta mewah tidak akan menikmati kenaikan gaji kerana pihak syarikat menganggap anda sudah kaya.

-pekerja yang datang ke pejabat dengan kenderaan awam juga tidak akan menikmati kenaikan gaji kerana pihak syarikat anggap anda sudah banyak menyimpan di dalam bank.

keputusan adalah muktamad sebarang surat menyurat tidak akan dilayan.Emel akan dicaj RM2 sejam.Undian melalui akhbar tidak dibenarkan sama sekali.

Monday, 28 March 2011

..::Aku Dulu Dulu (Cita2)::..



superman
-dulu kecik2 aku nak jadi superman sebab superman kuat.Boleh tolong awek2 cun yang mintak tolong. pastu dapat kiss free. kih3 tapi sayang cita2 aku tak kesampaian sebab superman pakai spenda kat luar aku tak. kaler merah pulak tu..

INI SPENDA MAN

keluangman
-keluangman nie feveret aku sebab superhero malaya yang pertama. Tak silap aku laa. Lagi satu aku nak jadi keluangman sebab dia ada pengikut yang setia iaitu punaiman tiongman.So kalau2 aku amik mc dia boleh ganti aku pergi menyelamatkan orang.Tapi last2 aku sedar yang aku tak boleh jadi keluangman sebab keluangman kat johor aku pulak kat kedah..

INI KLUANG JOHOR MAN

Sunday, 27 March 2011

..::Dinner Cycom 2011::..



1st tym dalam sejarah, kelab cycom wat dinner. Sebelum2 nie haram.Kira aku nie 1st batch laa yang merasa dinner. kih3 tema untuk dinner cycom kali ni retro n vintage. Apa ke jadahnya vintage 2?? kalau nak tau search sendiri kat google. dinner aku wat kat hotel SP INN. sapa2 penah p tau la katna kan.Bagi yang tak tau 2 search sendiri kat google map...hahaha 

dinner malam 2 dimulakan dengan kemasukan para VIP. Tunggu punya tunggu yang sampai ada la sekerat dua.. Sementara menunggu, makanan atas meja pon semakin berkurangan. hahaha
pastu sesi menggemukkan diri bermula. sebaik MC kata para hadirin boleh menjamu selera aku pun apalagi. dah bayar rm30 so kena makan macam rm 30 laa.. nasi,lamb chop,ayam grilled,mashed potatoes semua aku sapu maklumlah aku ni kurus so kena makan banyak laa.


GAMBAQ SEBELUM MELANTAK

pastu persembahan lak.. Klass aku kena open persembahan malam 2.. cuak kot..Tapi tak paa.. steady n cool.. sesi memalukan diri pun bermula. dok atas stage 5 minit pun da macam 5 jam aku rasa.. setelah puas memalukan diri atas stage aku turun dengan kemaluan di muka.
pastu klass2 lain pulak buat persembahan.. Tapi semua tak best.. Klass aku jugak yang best.. hahax 

then cabutan bertuah.. no aku 199.. haram tak kena.. yang sipi2 pun tak dapat. aku cuma dapat tengok ja sorang2 naik stage amek adiah.. sob3 memang tak da luck malam 2.

Tapi yang penting klass aku dapat no3 untuk persembahan daripada 5 klass..
ok laa 2.. penat2 aku kemaluan kat atas stage dapat no3 daripada no5. huhuhu
tapi mana adiahnnya????

BUDAK2 LAKI CYCOM



GIRLS KELAS AKU

Monday, 21 March 2011

..::Mari Belajar Loghat Kedah::..






Cemuih = bosan

Menghenyeh = gatai menqhela 


Ndoi = buaian


pengkaq = jalan kenkang 

mandom = lembab/slow, 

Baloq liat = malas

Kughuih Kiang = teramat kurus

kawaq = pencuri

melewaq = merayau/melilau

teqhebe = lastik 

cemerkap = tak cermat

megheben = mengarut

celuih = muat,padan

met ngot = lembab selembab-lembabnya..

Toyu = kicap

segan = malu

raba = pemadam

segan = malaih, tak mau (ini selalu mengkompiuskan orang KL)

gurmit = pengasah pensil, sharpenner 

peqhak - tidak pernah melihat sesuatu 

teghan - teran

kelam = gelap

ketayap = kepiah

ban = batas tepi sungai

aih ketoi = ais batu

ghelai = hancur

menyorok = sarapan pagi

chempegha = terhegeh hegeh

punggai = baling,membaling

tongkoi = tongkol kayu

belengaih = melekat bergetah

ghelin = menjeling

Nangoi = budak2 mentah..

Sunday, 20 March 2011

..::Biodata Aku::..



10 perkara yg anda perlu tahu mengenai dia...


1. Nama... Muhd Azwan B Khairul Anwar.. just pnggil iwe je k.. 


2. 19 tahun.. lahir dari perut mak...


3. Baru darjah 3.. 


4.Belum berkahwin


5. Currenty study kat Uitm Merbok.. course science comp.. susah gila menyesal


6. Before this study kat SMT SP2.. Course Elctrical Engineering..




7. Kipas susah mati LIVERPOOL FC.. so sapa2 yg nak kutuk 2 langkah mayat aku dulu..    


8. Hobi.. mengemas,memasak,mencuci,PES,.


9. Favourite music.. lagu uitm di hatiku,negaraku,lagu 3-4 minit..


10. YNWA.... 




p/s :- Yg faham kita geng 
         Yg x faham buat2 laa fham... hahaha

Saturday, 19 March 2011

..::Hikayat Merong Mahasiswa::..


review aku untuk filem nie:-

thumbs up!!!

tahniah kru sebab dah majukan setapak lagi dalam industri perfileman Malaysia..
Harap2 lepas nie banyak lagi filem2 yang best akan keluar...


walaupun filem nie x de laa gempak macam Pirates Of the Carribean or Lord Of the Rings, tapi sekurang-kurangnya x de laa macam filem 2alam.. kah3
kira boleh diterima lagi laa.. ada jgak scene2 yang nampak beno nipunye... tapi kalau nak perfect buat sendiri laa..kan3?


pasal lakonan aku lagi suka watak tengok khir rahman a.k.a kemawas daripada stephen hughes rahman a.k.a merong.. haha
dialog nie aku x boleh lupa... empangan yang sudah dibuka,mana bisa ditahan airnya... kah3 bala nie bala...
bagi aku slanga merong yang x nak berapa melayu sangat 2 membuatkan filem nie something missing..




p/s: aku dengar lepas nie penerbit 2alam nak amek pamela anderson pulak berlakon dalam filem dia...
betul ke x.. sama2 kita tunggu.. kehkehkeh

Thursday, 17 March 2011

..::Ibarat Kucing Dan Anjing::..













*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Dulu kalau aku begadoh dengan budak2 kat sekolah cikgu aku mesti cakap macam anjing dengan kucing..
Tapi bila aku tengok gambar nie aku rasa cikgu aku salah..
kan3??.

p/s :- sebenarnya aku tak pernah pon begadoh kat sekolah sebab aku kan budak baik,rajin dan sewaktu dengannnya.. kah3

Tuesday, 15 March 2011

..::10 Tempat Anda Tak Boleh Kentut::..



 1. 1st time keluar dari perut mak – mesti kena gelak dengan doktor dan nurse



 2. Time anda sedang melamar kekasih anda untuk dijadikan permaisuri hidup -kompem2 kena reject


 3. Masa tok imam sujud, anda pun ikut sama sujud – tok imam mungkin tergelak, habis semua batal sembahyang



 4. Ketika anda bermandi manda di kawasan rekreasi -orang akan menyangka bahawa ada hidupan lain sedang bernafas



 5. Semasa tengah bercakap dengan bos, nak minta cuti – kompom tak dapat cuti, dianggap menghina bos



 6. Time dalam lif kena pulak baru lepas makan petai kedai pak jabit



 7. Di muka dR Rozmey – konpem2 tak dapat belakon 2alam



 8. Masa awek anda peluk anda masa naik motor – dia takkan peluk dah pastu



 9. Time tengah bincang2 nak bagi harta pusaka -sama ada dapat sikit or tak dapat langsung



10. Sewaktu tahiyat akhir masa sembahyang – mesti menyesal gila





Encik Gorila pun tau malu...

..::Hebat Sangat Ke Drama Korea::..

DRAMA PALING BEST SETAKAT NIE...


Semenjak dua menjak nie ramai pulak rakyat2 1Malaysia nie minat cite korea...
Best sangat kew??
adakah lebih stim daripada cite 2alam,dalam botol atau pon movie 2-3 minit???
haa ini yang kita kena kaji nie..

1.Drama Korea ni romantik

Habis cite Melayu nie tak ROMENtik ke.Cuba try test tengok cite 2alam,bohsia,dalam botol..
perghhh bapak ROMENtik gilaa. 
Yang drama korea pulak aku tengok pon sampai jatuh air mani mata jantan aku. 
Best tak best jangan cakap laa… bapak best… hahaha
kan3??
kan?

2.Hero/Heroin yang kacak/cute

Aku rasa yang ni tak payah tanya pun tak apa kot. 
Tak payah pegi jauh2, bukak jee facebook..
berjuta profile pic yang letak muka korea..  
especially gadis2 laa.. 
mentang2 laa kulit laki2 korea nie putih dan suci.. 
tercabar gak kelakian aku nie walaupun aku minat Korea gak!!!

KIM SOO HYUN bukan LEE CHONG WEI


3. Set lakonan yang cantik dan sesuai dengan drama.

Yang ni aku setuju.
 Pasai tempat pengambaran drama2 yang dibuat semua cantik2.. 
rasa stim jaa aku tengok.. 
Kalau drama Malaysia ada laa 2-3 kerat yang berjaya menonjolkan keindahan Malaysia macam cite 2alam..
kan?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
KIM BEAN KACANG PEANUT

Saturday, 12 March 2011

..::Tsunami Dan Gempa Bumi VS Jepun::..

Gempa di Jepun yang berukuran 8.9 skala ritcher telah mengorbankan banyak nyawa dan harta benda..
Dianggarkan 300 nyawa terkorban manakala 80,000 lagi hilang..
ia juga menghasilkan tsunami setinggi 23 kaki... 












Semua yang berlaku ada hikmahnya...
Marilah sama2 kita sedekahkan al-fatihah kepada mangsa2 yang ditimpa musibah..
...al-Fatihah...

Friday, 11 March 2011

..::Pensel Oh Pensel::..























..:Missing In Action::..


AVENGEK SEVENFOK

video
video nie sebenarnya xde kena mengena pun dengan entri aku kali nie..




tut tut tut tut tut...
anggap aku sedang mencarut ea..
kanak kanak bawah 13 tahun hendaklah mendapat bimbingan daripada ibu bapa..
tidak sesuai untuk golongan tua,pondan,bapuk,darai dan kawasan kawasan yang sewaktu dengannya..
kenapa aku mencarut jangan tanya aku sebab aku pun x tau..

sebenarnya 2 hari lepas semasa berada di dalam kelas mk3 yang teramat sejuk macam kat iceland
aku secara tidak sengaja telah meninggalkan pendrive kesayangan aku..
macam mana aku boleh terlupa pun xtau.. nak kata nyanyuk ferguson lagi nyanyuk..


sob sob sob..
mahal kowt pendrive aku.. RM40
haa ada duit nak ganti???
dia da hidup dengan aku lebih 5 bulan..
kami banyak meluangkan masa bersama..
main sekatil,tidur sebantal,mandi wajib bersama..
aku da siap bagi nama kat pendrive aku tau..
KINGKONG KINGSTON namanya...
skang da hilang pulak..
kalau2 da tertinggal tu kompem2 hilang laa...

bersemadilah dengan aman...



Tapi kesedihan yang melanda diri aku x lama sebab tadi aku baru mengamuk dan dengan tidak semena mena hard disk hitachi 500GB ada dalam dakapan aku..
haa ambek kau...  
jangan jeles.. hahaha
aku memang da lama berniat nak beli hard disk nie..
maklumlah aku nie gila amek movies walaupun xdak masa nak tengok..
amek banyak2 buat colletion nanti boleh jugak aku jual..
haa kan untung.. kan3??
macam david teo.. 

mau jadi kaya pun
belakon la filem saya pun

Tuesday, 8 March 2011

..::Cikgu Sekolah Dibuli..::

Alkisahnya.....
situasi berlaku di dlm kelas..
*cikgu masuk kelas...
REDS menang lah!!!

Murid : Selamat pagi, Cikgu.

Cikgu : (Menengking) Mengapa selamat pagi sahaja?

            Petang dan malam awak doakan saya tak selamat?


Murid : Selamat pagi, petang dan malam Cikgu!


Cikgu : Panjang sangat! Tak pernah dibuat oleh

            orang! Kata selamat sejahtera! Senang dan penuh

            bermakna.Lagipun ucapan ini meliputi semua

            masa dan keadaan.


Murid : Selamat sejahtera Cikgu!


Cikgu : Sama-sama, duduk! Dengar sini baik-baik.

            Hari ini Cikgu nak uji kamu semua tentang perkataan

            berlawan. Bila Cikgu sebutkan perkataannya,

            kamu semua mesti menjawab dengan cepat, lawan bagi

            perkataan-perkataan itu, faham?


Murid : Faham, Cikgu!

Cikgu : Saya tak mahu ada apa-apa gangguan.

Murid : (senyap)

Cikgu : Pandai!

Murid : Bodoh!

Cikgu : Tinggi!

Murid : Rendah!

Cikgu : Jauh!

Murid : Dekat!

Cikgu : Keadilan!

Murid : UMNO!

Cikgu : Salah!

Murid : Betul!

Cikgu : Bodoh!

Murid : Pandai!

Cikgu : Bukan!

Murid : Ya!

Cikgu : Oh Tuhan!

Murid : Oh Hamba!

Cikgu : Dengar ini!

Murid : Dengar itu!

Cikgu : Diam!

Murid : Bising!

Cikgu : Itu bukan pertanyaan, bodoh!

Murid : Ini ialah jawapan, pandai!

Cikgu : Mati aku!

Murid : Hidup kami!

Cikgu : Rotan baru tau!

Murid : Akar lama tak tau!

Cikgu : Malas aku ajar kamu!

Murid : Rajin kami belajar Cikgu!

Cikgu : Kamu gila!

Murid : Kami siuman!

Cikgu : Cukup! Cukup!

Murid : Kurang! Kurang!

Cikgu : Sudah! Sudah!

Murid : Belum! Belum!

Cikgu : Mengapa kamu semua bodoh sangat?

Murid : Sebab saya seorang pandai!

Cikgu : Oh! Melawan!

Murid : Oh! Mengalah!

Cikgu : Kurang ajar!

Murid : Cukup ajar!

Cikgu : Habis aku!

Murid : Kekal kami!

Cikgu : O.K. Pelajaran sudah habis!

Murid : K.O. Pelajaran belum bermula!

Cikgu : Sudah, bodoh!

Murid : Belum, pandai!

Cikgu : Berdiri!

Murid : Duduk!

Cikgu : Saya kata UMNO salah!

Murid : Kami dengar KeADILan betul!

Cikgu : Bangang kamu ni!

Murid : Cerdik kami tu!

Cikgu : Rosak!

Murid : Baik!

Cikgu : Kamu semua ditahan tengah hari ini!

Murid : Kami dilepaskan tengah malam itu!

Cikgu : (Senyap dan mengambil buku-bukunya keluar.)

keh keh keh keh
pelawok3
contohilah opet nie..

..::Man U Tenggelam Dalam Lautan Reds::..

hahahaha... kenapa 1st entry aku dimulakan dgn ketawa?
tengok tajuk pun dah dapat guess...
kan3??


seperti yang aku jangkakan REDS akan serang dari minit pertama lagi...
tapi tak sangka pulak lauk macam nie.. semua gol kacang2 belaka..
macam main dengan pom pom team jaa... hahaha

sebelum wisel mula ditiup kat Anfield lagi aku dah kena bahan...
semua yang anti liverpool pakat dok post macam-macam pasal liverpool..
hati aku dah panas tapi its all right coz aku percaya kat team aku...
believe it or not...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 jam sebelum sepak mula...
aku dah melekat depan tv sebab tak mau miss walau satu saat pon game tu..
lagi satu kalau lambat konpem tak dapat duduk coz kerusi terhad

------------------------------------------------------------------------------------------------------------- keh keh keh keh keh keh keh

1st eleven liverpool..
reina, aurelio, skrtel, carra, johnson, lucas, maxi, meireles, gerrard, kuyt, suarez

1st eleven ANU Man U..
van der sar, brown, smalling, evra, rafael, scholes, carrick, giggs, nona nani, funny rooney,berbatuk berbatov


tengok dari 1st eleven tu pun aku da dapat agak liverpool akan musnahkan anu Man U..
sapa laa yang mangkuk sangat minat anu Man U tu.. bukan da pekdah pon..
lepas kalah dengan chelshit kalah pulak dengan REDS..


:1st goal:
buta2 kena botoi budak2 anu Man U..

:2nd goal:
kuyt cuma menanduk menggunakan rambutnya...

:3rd goal:
van der sar sempat berposing maut sebelum kuyt menjaringkan gol 

huh.. aku pun malas nak kutuk banyak2 pasal man u nie nanti study tak berkat pulak...
adoiii..

khas buat fan2 man u YNWA!!!!

alalala.. ciannye.. nanti abg bg gula2 tau..


Man U is falling down,falling down,falling down
(nyanyikan mengikut lagu bila izrail datang memanggil)